Fysiotherapie

Veel voorkomende klachten bij Padel

Overbelasting ter hoogte van de elleboog. Lage rugpijn. Ligamentaire letsels aan knie

Herhaalde bewegingen, zoals het slaan van de bal en het rennen op de baan, kunnen leiden tot overbelasting van spieren en gewrichten, wat kan resulteren in blessures zoals tenniselleboog (padelelleboog) of knieblessure
Hoe belastend is padel?
Padel is fysiek veel minder belastend dan andere racketsporten, vooral tennis. De reden dat het niet zo belastend voor jouw lichaam, is omdat er niet zo veel beweging is als bij soortgelijke racketsporten. Ook is de kans op blessures betrekkelijk klein

Padel elle boog
Plekken waar je klachten kunt ervaren

Behandeling van (sport) blessures aan spieren of pezen

Spier- en peesproblemen ontstaan vaak door verkeerd gebruik, overbelasting of voortdurende zware belasting door bijvoorbeeld fanatiek sporten, fysieke werkzaamheden of langdurig statische (over)belasting tijdens beeldschermwerk bij een kantoorbaan. Doordat een pees veel minder goed doorbloed is, geneest het moeizamer dan bij een spier. Afhankelijk van de status van de aandoening, is het van belang om rust te houden en vervolgens langzaam de belasting weer op te bouwen. Een juiste begeleiding en goed advies zorgt ervoor dat de klachten zo snel als mogelijk verholpen zijn.

Problematieken

De fysiotherapeuten bij Topzorg Groenveld zijn hiervoor uitgebreid opgeleid en geschoold. Ze kunnen u optimaal begeleiden in het herstel van uw spier- en peesproblematiek.U kunt oa denken aan:

Plekken waar je klachten kunt ervaren

wil je meer informatie of wil je een afspraak kom dan gerust langs op een van onze locaties in Venlo, Blerick of Velden.

Uiteraard kun je ook bellen of een app sturen. kijk hiervoor op onze contact pagina.