Geschiedenis

Doen jullie dit al langer?

Misschien kent u ons helemaal niet en wilt u eerst iets over onze achtergrond weten. Heel verstandig, want je wilt wel graag weten wat voor vlees je in de kuip hebt.

In de jaren zeventig kwamen in Nederland gezondheidscentra in zwang, met meerdere medische en paramedische disciplines onder één dak. In Venlo is toen, als één van de eersten Medisch centrum Groenveld opgericht.

Vanaf het begin (7 oktober 1978) maakte ook een praktijk voor fysiotherapie deel uit van Medisch Centrum Groenveld. Ze stond onder leiding van fysiotherapeut Hans Janssen. Eind 1979 is Yves Meewis in deze praktijk als fysiotherapeut aan de slag gegaan. 
Vanaf 1985 is de praktijk door Hans Janssen en Yves voortgezet als maatschap. In 2002 is Hans Janssen gestopt als fysiotherapeut waarna Yves als praktijkhouder verder is gegaan. Met een zeer enthousiast team medewerkers is de praktijk vervolgens  niet meer weg te denken uit Venlo Oost. “In ieder geval is duidelijk dat onze praktijk sterk is verankerd in Medisch Centrum Groenveld (Venlo oost), maar ook in de Venlose gemeenschap”, aldus Yves.

Gebouw Topzorg Groenveld
Fontein Topzorg Groenveld

Sinds januari 2019 is Groenveld Fysiotherapie overgenomen door Ruud Meijers en Jeroen van Bergen. Uiteraard blijft Yves als fysiotherapeut werkzaam in de praktijk, net zoals de andere vertrouwde medewerkers.

Ruud heeft als fysiotherapeut vele jaren ervaring in de revalidatiezorg. Met de komst van Ruud en Jeroen is de dienstverlening en daarmee het team verder uitgebreid. De tijden veranderen en ook binnen de (paramedische) zorg zullen we in moeten spelen op alle belangrijke ontwikkelingen. Naast de vertrouwde  fysiotherapeutische zorg bieden we inmiddels ook interdisciplinaire (arbeidsgerelateerde) zorg aan. Dit betekent dat ons team van fysiotherapeuten sinds 2019 is uitgebreid met een fysiek trainer, psychologen en een adviseur bedrijven. 

Omdat de naam Groenveld Fysiotherapie de activiteiten niet helemaal meer dekt zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe naam, waarbij de roots niet verloren mogen gaan.  ….. Topzorg Groenveld…. uiteraard ook met een nieuw bijpassend logo. 

Vanaf 1 januari 2023 is de fysiotherapeutische zorg uit naar Venlo-Noord en Velden uitgebreid. Dit doen we door samen te gaan met Fysio VitaalPlus+.

Onze multidisciplinaire zorg wordt hiermee gecomplementeerd.

Naast arbeidsrevalidatie en gespecialiseerde Geestelijk gezondheidszorg (GGZ) bieden we nu ook Medisch Specialistische Pijnrevalidatie aan. Dit in samenwerking met revalidatie-instelling BeLife.

Wessel Breeuwsma van Fysio VitaalPlus+ blijft actief in de gezondheidszorg. Hij gaat zich vanaf 2023 fulltime wijden aan beleidsontwikkeling rondom vitaliteit en preventie bij coöperatie VGZ.

Wij proosten op een mooie samenwerking !

Wessel breeuwsma
Oud Logo Groenveld
logo topzorg groenveld