Nieuwsbrief mei 2020

Mededeling

Een paar dagen na de vorige nieuwsbrief werd door onze beroepsgroep (KNGF), het RIVM en VWS kenbaar gemaakt dat de reguliere fysiotherapeutische zorg weer opgeschaald mag worden. Vanaf deze week kunt u weer bij ons terecht. In deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte brengen over de maatregelen die we hiervoor getroffen hebben.  

Ellen arm onderzoek
Wanneer kunt u bij ons terecht?

Behandelingen in onze praktijk kunnen sinds deze week weer worden uitgevoerd als; 

– er bij u (of uw huisgenoot) geen sprake is van Corona. Mocht dit het geval zijn geweest dan bent u (of uw huisgenoot) bij het maken van de afspraak langer dan 2 weken klachtenvrij.
– u geen klachten van koorts of verkoudheid heeft. Mocht u last hebben gehad van deze klachten dan bent u bij het maken van de afspraak 24 uur klachtenvrij.
– u duidelijke beperkingen in het functioneren ervaart vanwege uw klachten en de kans groot is dat dit erger wordt als u geen fysiotherapeutische hulp krijgt.
– de zorg op afstand niet mogelijk of ontoereikend is. 

Hoe nu verder?

Onze beroepsgroep gaf het deze week opnieuw aan; “wij behoren tot de categorie (para-)medische contactberoepen. Wat voor masseurs, kappers en nagelstylisten geldt, geldt dus NIET voor ons! Wij werken op medisch indicatie”. De specialisten in het ziekenhuis, de huisartsen en tandartsen kunnen en mogen weer zorg leveren. De voorzorgsmaatregelen die in deze tijd belangrijk zijn worden hierbij gehanteerd. Zo ook bij Topzorg Groenveld. 

U kunt ons telefonisch bereiken, zodat we samen kunnen afstemmen of we iets voor u kunnen betekenen en op welke manier we de behandeling kunnen vormgeven. 

Welke maatregelen treffen wij?

De praktijk is inmiddels aangepast aan de nieuwe richtlijnen. Dit betekent dat we de 1.5 mtr afstand zoveel mogelijk willen waarborgen en we de persoonlijke hygiëne (net als voorheen) in acht nemen. U kunt er van uit gaan dat ook uw therapeut geen koorts of verkoudheidsklachten heeft. Als de behandeling in de behandelruimte plaatsvindt zullen we beschermingsmiddelen gebruiken. Ook zijn we in een kleinere bezetting aan het werk.

Individuele behandelingen en oefentherapie wordt weer hervat. De fysiofitness kunnen we helaas nog niet hervatten. Als dit straks wel weer mogelijk is, zal de groepsgrootte maximaal uit 6 personen bestaan. De oefenruimte is voorzien van schotten tussen de oefenapparatuur.

Ruimere openingstijden per 1 juni . 

Fysiofitness

Het is helaas dus nog niet mogelijk om de fysiofitness trainingen te hervatten. Buiten sporten in groepen is wel voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Het binnen zitten, weinig bewegen en niet naar de sportschool kunnen heeft een negatieve impact op de gezondheid. We bieden de mogelijkheid om deze maand onder begeleiding gratis deel te nemen aan deze outdoortrainingen. Zie voor meer info; https://www.topzorggroenveld.nl/outdoortrainingen/ 

Certificaten langs de fontein
Corona revalidatie

Patiënten die besmet zijn met het coronavirus moeten zo snel als hun toestand het toelaat revalidatie krijgen. Naast onze longfysiotherapeut maken we tijdens de revalidatie gebruik van een netwerk waarin ergotherapeut, diëtist en psycholoog mee behandelen. Lees meer…..