Fit

Zwanger fit

Wat is Zwangerfit?

Sporten tijdens de zwangerschap levert veel voordelen op voor zowel moeder als kind. 

Vermoeidheid en lichamelijke klachten worden verminderd of kunnen zelfs voorkomen worden. Door het sporten voel je je fitter en dit heeft onder andere een positief effect op je nachtrust en bloeddruk. Dit heeft uiteraard ook een positieve invloed op je ongeboren kindje. 

Inhoud van de lessen

De ZwangerFit lessen tijdens de zwangerschap (prenatale lessen) bestaan uit een combinatie van training en coaching. Elke les bestaat uit een gedeelte theorie, zodat je goed voorbereid de bevalling in gaat. In de training wordt er aandacht besteed aan conditie en spierkracht. Ook is er aandacht voor de rol van de partner tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna in de vorm van een partnerles. 

Tevens zijn er lessen na de bevalling (postnatale lessen) om weer op een goede manier de fysieke belastbaarheid op te bouwen. Hier zit ook een baby-meeneem-les bij. In deze les wordt de baby betrokken in de vorm van oefeningen samen. Zo kun je thuis het lekker bewegen en aandacht voor je baby mooi combineren. 

Zwangerfit logo Topzorg Groenveld
Zwangere vrouw

Voor wie?

ZwangerFit is voor iedere zwangere vrouw die zich op een fijne, sportieve en gezellige manier wil voorbereiden op de bevalling. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan er deelgenomen worden aan de prenatale lessen. De lessen postnataal kunnen vanaf de 6e week na de bevalling bijgewoond worden.

Kortom: Wil je lekker in beweging blijven tijdens je zwangerschap, je goed voorbereiden op je bevalling en zo goed mogelijk herstellen na je bevalling? Meld je dan nu aan voor de De ZwangerFit® lessen bij Topzorg Groenveld

Wat is het doel van de lessen?

  • Op een leuke manier sociaal bezig met mede-zwangeren
  • Met vertrouwen en goed voorbereid de bevalling tegemoet
  • Met een voldaan gevoel bewegen
  • Aandacht voor bekkenbodemspieren
  • Weer lekker trainen na de bevalling

Wat zijn de kosten?

Voor de basis zwangerschapscursus, die bestaat uit 15 lessen (10 prenataal, 5 postnataal), betaal je €155,-.

Wij hebben contracten met alle verzekeraars. Bij bepaalde (aanvullende) zorgverzekeringen krijgt u deze kosten, of een deel van de kosten, vergoed. 

Informeer even voor jezelf hoe dit bij jouw verzekering zit.

Medewerker Ellen
YVLO-ZwangerFit® trainer Ellen Haenen verzorgt de ZwangerFit.

Overige informatie

Wanneer?
De Zwangerfit lessen zijn iedere maandagavond van 19.30u- 20.30u

Mocht je liever een ander moment willen komen, neem dan aub contact op met onze praktijk. 

Tot slot:
Heb je nog vragen over onze ZwangerFit of wil je meer weten over het verschil tussen zwangerschapsgym of zwangerschaps yoga, neem dan vrijblijvend contact op met Ellen voor meer uitleg.

Bekijk hier de flyer