Fit

Sport massage

Sportmassage

We staan klaar om op professionele wijze jouw klachten te verhelpen. Sportmassage is een manier om goed te herstellen van sportactiviteiten of lichamelijk werk. Zeker als je spieren pijn doen en je je lichaam nodig hebt om te presteren is sportmassage een geweldige massagevorm. Niet pijnlijk, Pittig en effectief. Blokkades in de spieren worden afgebroken en stijfheid opgelost. Het gevolg is een sneller herstel en een verminderde kans op nieuwe blessures.

Sportmassage en spierpijn

Als je last hebt van spierpijn na het sporten, is het beter om enkele dagen te wachten tot je een sportmassage neemt. Dat geeft je spieren de kans zich vanzelf te herstellen. Daardoor worden je spieren sterker en neemt je conditie toe. Een diepe sportmassage verstoort dit natuurlijk herstel. Om spierpijn na het sporten te verhelpen raden wij je onze Herstel Massage aan. Een massage die wat zachter is, zorgt er namelijk wel voor dat je spieren zich na het sporten sneller herstellen.

Workout horloge
Marathon Venloop

Herstel massage

Een herstel massage is bedoeld om vermoeidheid en stijfheid te verminderen. De massage mag diep zijn (dat betekent niet per definitie pijnlijk) en moet zich focussen op het verbeteren van bloedcirculatie, waardoor melkzuur van eventuele verzuring als gevolg van de inspanning sneller afgevoerd wordt.

De masseur focust voornamelijk de spieren aan die hard gewerkt hebben. Bij hardlopers zijn dat bijvoorbeeld de kuiten en de hamstrings.