Fysiotherapie

schouder

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen hinderlijk lang blijven bestaan en wisselend klachten geven in het dagelijks leven. Het schoudergewricht is complex en omgeven door meerdere structuren die klachten kunnen veroorzaken. Een juiste diagnostiek voorafgaand aan de behandeling  is uiteraard van groot belang. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste inzichten in de diagnostiek en de behandeling van het schoudergewricht.

Klachten in het schoudergewricht kunnen heel divers zijn. Een acute slijmbeursontsteking bijvoorbeeld kan zeer pijnlijk zijn en ook in de nacht veel pijn veroorzaken. 

Stijfheid met of zonder pijn van het schoudergewricht is een klacht die ook regelmatig voorkomt. 

Stijfheid in bepaalde bewegingsrichtingen kunnen een indicatie geven welke structuren getroffen zijn. 

Behandeling

In een intake gesprek proberen we samen de problematiek in kaart te brengen. Het bewegingsonderzoek geeft verdere duidelijkheid omtrent de aard van de problematiek.

We maken ook gebruik van vragenlijsten die online toegestuurd kunnen worden om een concreet beeld te krijgen van de klachten.

Een goede en vrije beweeglijkheid is naast een goede balans in de spierkracht rondom het schoudergewricht een voorwaarde om klachtenvrij te kunnen functioneren. Manuele therapie kan zeer waardevol zijn bij het herstellen van de gewrichtsbewegingen. Hierbij wordt ook gekeken naar de beweeglijkheid van de wervelkolom, omdat gebleken is dat deze een belangrijke rol speelt bij de functie van de schouder.

Training in de vorm van oefeningen geeft een goede ondersteuning voor het herstel. We hebben meerdere mogelijkheden om de therapie te ondersteunen zoals enkele hulpmiddelen die thuis ook kunnen worden ingezet. 

schouder
Rick Verbeek

Schoudernetwerk

Topzorg Groenveld is aangeschoten bij het schoudernetwerk. Wij vallen on der SchouderNetwerk Zuid Oost Nederland.

Door het realiseren van best practice fysiotherapie, richtlijnen en zorgstandaarden komen we tot een eenduidige transparante werkwijze.

Kennis delen vergroot de individuele kennis van elk lid. Zo kunnen we iedere patiënt zo optimaal mogelijk begeleiden en behandelen.