Rugklachten

lage rug

Rugklachten

Een van de meest voorkomende lichamelijke bewegingsklachten zijn rugklachten. Met name lage rugklachten kunnen een leven lang hinderlijk aanwezig zijn. Pijn in de rug kan de normale bewegingsafloop  van de wervelkolom behoorlijk verstoren. Over het algemeen herstelt lage rugpijn spontaan binnen een periode van enkele weken. Echter hebben lage rugklachten sterk de neiging weer terug te komen. Dit noemt men dan recidiverende lage rugklachten. Tevens kan naast rugpijn ook een pijn ontstaan in de bil of het been. Er bestaat een mogelijke relatie tussen deze klacht gebieden. Rugpijn is altijd een melding van ongenoegen van de rug en de bijbehorende structuren. Naast spieren zijn gewrichten, pezen en de tussenwervelschijf onderdelen van de rug die de pijnklachten kunnen geven.  

Behandeling

Alle therapeuten van Topzorg Groenveld zijn gespecialiseerd in de behandeling van rugklachten in het algemeen. We maken gebruik van elkaars expertise bij het aanpakken van de rugklacht problematiek. Hierbij kan ook manuele therapie een rol spelen. In de eerste behandeling zal naast een intake gesprek en evt. online toegestuurde vragenlijsten, een onderzoek plaatsvinden. Dit onderzoek bestaat uit het beoordelen van de beweeglijkheid en of kracht van specifieke bewegingen. Naast de behandeling van de fysiotherapeut is er de mogelijkheid gebruik te maken van de kennis en de kunde van de aanwezige podotherapeute. Immers kan de stand van het bekken/benen en  de voet een bijdrage leveren aan een klachtenvrije rug.

Bij complexere rugproblematiek is de mogelijkheid om in samenwerking met de rugspecialist van het Viecuri te overleggen over het te volgen beleid. Ook verwijzing naar collegae binnen het rugnetwerk behoort tot de mogelijkheden. Overleg vindt direct plaats en maakt snel handelen mogelijk.

rug