Zorgverzekering

Tips voor het kiezen van een passende zorgverzekering

Aan het einde van elk kalenderjaar heb je de mogelijkheid om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. De juiste zorgverzekering kiezen kan een klus zijn. Maar weet je eenmaal waar je op moet letten, dan valt het best mee. Je kunt bovendien veel geld besparen.

De laatste dag dat je je zorgverzekering kunt opzeggen is 31 december. Dat is ook de laatste dag dat je kunt wisselen van zorgverzekeraar. De laatste dag om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten is 31 januari. Je nieuwe verzekering gaat dan in op 1 januari, met terugwerkende kracht.

Tips m.b.t. de vergoeding van fysiotherapiebehandelingen

1. De basisverzekering vergoedt de eerste 12 fysio en oefentherapie behandelingen bij artrose van de knie of de heup. Daarnaast vergoedt de basisverzekering fysiotherapie voor volwassenen alleen als je een aandoening hebt die op de lijst met chronische aandoeningen staat.

Staat je aandoening op deze lijst? Dan krijg je vanuit het basispakket fysiotherapie pas vanaf de 21e behandeling vergoed. De eerste twintig behandelingen moet je dus zelf betalen! Wil je eerder recht hebben op een vergoeding voor fysiotherapie, of staat jouw aandoening niet op de lijst met chronische aandoeningen? Sluit dan een aanvullende zorgverzekering af voor fysiotherapie.

2. Controleer de hoogte van je eigen risico. Bij vergoedingen uit de basisverzekering wordt er eerst aanspraak gemaakt op je eigen risico. Het kan dus verstandig zijn om deze zo laag mogelijk te zetten.

3. Staat er een operatie of ingreep op de planning en word  je daarna door de specialist doorverwezen voor fysiotherapie, controleer dan het aantal behandelingen dat wordt vergoed uit de aanvullende verzekering.

Zie voor meer info de website van de Consumentenbond, klik hier.

Afbeelding verzekeraars

Topzorg Groenveld heeft met alle verzekeraars contracten !