Fysiotherapie

Behandeling

Bekken therapie

Veel mensen ondervinden klachten, die verband houden met hun bekken en/of bekkenbodem. Het bekken neemt een centrale plaats in in ons lichaam. Het vormt de verbinding van de benen met de romp en brengt de krachten over van het bovenlichaam op de benen en andersom. In het bekken bevinden zich een aantal belangrijke organen, nl. de blaas, het laatste deel van de darm en bij vrouwen ook nog de baarmoeder. De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken, deze spieren spelen een belangrijke rol bij het plassen, ontlasten, vrijen, ondersteunen van de bekkenorganen en dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. De bekkenbodemspieren kunnen te zwak of te gespannen zijn, niet op het juiste moment of op de juiste wijze aanspannen of er is geen bewuste controle meer over de spieren.

Behandeling

De fysiotherapeut kan u helpen de bekkenbodemspieren en de spieren die daarmee samenwerken bewust te leren gebruiken en voelen. De behandeling kan bestaan uit oefeningen, training, maar ook uit adviezen en aanleren van een goede manier om te plassen en/of te ontlasten. De fysiotherapeut zal in een eerste gesprek alle problemen die met het functioneren van de bekkenbodem te maken hebben bespreken.
Mocht tijdens het gesprek/onderzoek blijken dat wij zelf niet de juiste kennis in huis hebben, dan werken we samen met partijen in de buurt om er zo voor te zorgen dat u de juiste zorg krijgt.

behandeling