Medewerkers

Agnes Levels
agb nummer: 90105861

Agnes Levels

Ik ben Agnes Levels. Moeder van drie volwassenen kinderen en oma van twee kleinkinderen. Ik woon samen met mijn partner en onze hond in Breda. Ik ben al 20 jaar in Nederland.

In Polen heb ik als HBO-Verpleegkundige gewerkt. Toen ik naar Nederland kwam heb ik mijn plekje gevonden in de ouderenzorg, waar ik al 20 jaar met plezier werk. Daarbij heb in Nederland een studie  HBO Psychosociale Therapie gedaan en sinds een aantal jaar heb ik mijn eigen praktijk, waar ik mensen met mentale klachten mag helpen. Ik ben ook EMDR therapeut.

Ik richt mij in mijn werk op Poolse werkmigranten die hier in Nederland moeilijk hun plaats kunnen vinden door culturele verschillen en de taalbarrière. Andere mentaliteit, cultuur en voornamelijk werkcultuur zorgen voor veel emotionele problemen en daardoor onnodige conflicten op het werkveld. Mensen ontwikkelen depressie, burn-out en kunnen daarnaast ook trauma’s oplopen.

Er zijn echt heel veel mensen die niet weten bij wie ze hulp kunnen zoeken, niet weten dat ze ook in hun eigen taal therapie kunnen krijgen, bang zijn om hun baan te verliezen en daardoor raken ze steeds dieper in problemen.

Dagelijks spreek ik veel verschillende cliënten met soortgelijke problemen.

Bij veel mensen spelen ook nog problemen mee van vroeger. Dat achtervolgt hen als het ware. Als je daar niks mee doet, herhaalt hetzelfde patroon zich opnieuw en opnieuw en worden de problemen alleen maar groter.

 ‘’ Wij kunnen het probleem niet oplossen met de denkwijze die ze heeft veroorzaakt’.

                                                                                                                                               Albert Einstein

 

Daarom is het zo belangrijk dat mensen – zeker in deze tijd – naar een therapeut gaan niet als taboe zien. Het is goed om hulp te vragen, schaam je er niet voor!