Fit

Gewicht vervaagde achtergrond Topzorg Groenveld

Afvallen

In deze onzekere en surrealistische tijden is het nogmaals duidelijk gebleken dat een goede leefstijl en bewegen van vitaal belang zijn voor uw gezondheid. We realiseren ons dat gezondheid en vitaliteit niet vanzelfsprekend zijn.
Het doen van thuisoefeningen blijkt vaak niet makkelijk. Door vaker stil te hebben gezeten bent u misschien wat zwaarder en conditioneel wat minder in vorm.  Dan is het juist nu belangrijk de draad voor uw gezondheid weer op te pakken.

Afvallen is belangrijk

Immers met een gezond gewicht heb je minder kans op gezondheidsproblemen. Als je afvalt als je te zwaar bent, wordt je lichaam gezonder. Je gezondheid verbetert al wanneer je 5 tot 10% van je huidige lichaamsgewicht afvalt. Zo daalt het risico op verschillende ziektes, zoals diabetes type 2 (suikerziekte) en hart- en vaatziekten. In het algemeen neemt je weerbaarheid toe.

afvallen
lijnen

Gezondheidswinst

Je gezondheid verbetert al wanneer je 5 tot 10% van je huidige lichaamsgewicht verliest. Bijvoorbeeld: stel dat je nu 80 kilo weegt. Dan verbetert jouw gezondheid al als je 4 tot 8 kilo afvalt. Iemand met een gezond gewicht heeft minder vetcellen in het lichaam dan bij obesitas of zelfs bij overgewicht. Gewichtsverlies van 5 tot 10% van je huidige lichaamsgewicht heeft dus effect, het kan :

  • je risico op hart- en vaatziekten verminderen. Dat komt onder andere doordat je bloeddruk en je vetachtige stoffen in je bloed dalen. Wanneer deze waarden te hoog zijn loop je meer risico op hart- en vaatziekten.
  • diabetes type 2 uitstellen of voorkomen. Door het aanpassen van je voeding en door een actievere leefstijl;
  • je bloedsuikerwaarden verbeteren als je diabetes type 2 hebt. Soms kun je zelfs stoppen met medicatie.
  • je slaappatroon verbeteren.

Werkwijze

Topzorg Groenveld kan je begeleiden om gezond af te vallen. Onze werkwijze is is gebaseerd op het voedingscentrum: Onze werkwijze kort samengevat:

1. We meten je gewicht en stellen je BMI en buikomvang vast.

2. In goed overleg bepalen we samen je je streefgewicht.

3. Ook bij Topzorg Groenveld werken we met een eet- en beweegdagboek. Het registreren van eetmomenten en bewegen helpt je bij het afvallen en bij het stabiel houden van het gewicht.

Uit onderzoek is gebleken dat je met aanpassingen in zowel je voeding als je beweging de meeste kilo’s verliest.

4. We maken je bewust van je valkuilen en samen stellen we je persoonlijke doelen vast die je met onze begeleiding gaat bereiken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

BMI