Nieuws

logo topzorg groenveld

Blue Monday

09-01-2022

Heb jij de laatste paar dagen wat meer last van een negatieve stemming? Dat is niet zo gek! Deze weken worden namelijk gezien als de meest deprimerende tijd van het jaar. De derde maandag van januari is zelfs benoemd tot de meest deprimerende dag van het jaar, oftewel Blue Monday.
De reden dat deze periode als de meest deprimerende periode van het jaar wordt gezien, is eigenlijk niet zo ingewikkeld. De feestdagen zijn namelijk weer voorbij waardoor we weer terug moeten naar het dagelijkse leven. Hierdoor hebben we vaak ineens een stuk minder sociaal contact wat ervoor kan zorgen dat we ons wat eenzamer voelen.
5 tips om Blue Monday te verslaan 💪🏻
– Ga naar buiten (wandelen, hardlopen).
– Zorg voor voldoende sociaal contact.
– Eet voldoende vitamines.
– Kies één voornemen en probeer daar op de focussen.
– Probeer negatieve gedachtes om te zetten in positieve gedachtes.
Maak er (met behulp van bovenstaande tips) een HAPPY BLUE MONDAY van!