Nieuwsbrief november 2020

logo topzorg groenveld
Nieuwe/aanvullende corona richtlijnen

“Alweer een dag met minder besmettingen. We zien grote regionale verschillen. Minder bewegingen, minder samenkomsten en minder contacten, daar moeten we naartoe”, aldus premier Rutte.

Er komt een verzwaringspakket voor het hele land voor de komende twee weken. Daarna gaan we automatisch terug naar de gedeeltelijke lockdown van nu (de maatregelen die sinds 14 oktober gelden), deze moeten we zeker tot half december volhouden.

Onze fysiotherapeuten hanteren de maatregelen die nodig zijn om verantwoorde zorg te kunnen (blijven) bieden in deze tijden. Dit betekent dat we gebruik maken van beschermingsmiddelen, onze handen vóór en na iedere behandeling desinfecteren en waar het kan voldoende afstand houden. 

Inmiddels laat de overheid blijken dat welzijn, juist in deze tijden, belangrijk is. Gelukkig blijft het mogelijk om te komen sporten in onze fysiofitness als iedereen zich aan de regels houdt en zijn eigen individuele programma volgt. Dit geldt ook voor de outdoor trainingen vanaf deze week. 

Verder blijft het van belang om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten of verhoging. Bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje en het desinfecteren van je handen verplicht. In de bevestigings- of herinneringsmail van je afspraak staan de maatregelen die we hanteren. Deze zijn conform de regelgeving van het RIVM

Klachten door thuiswerken

In onze praktijk zien we een stijgende lijn van mensen met rug-, nek- of schouderklachten veroorzaakt door het thuiswerken. Mocht je deze klachten in meer of mindere mate ervaren, maak dan een afspraak met een van onze fysiotherapeuten. Naast de behandeling van de klacht(en) kan de therapeut tips geven m.b.t. de werkplek.

Ook is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met onze arbeidsfysiotherapeut Marcel. Deze afspraak kan bij ons op de praktijk plaatsvinden, maar ook thuis of op het werk.

Nieuwe collega: Lotte de Jong

Sinds deze maand is Lotte de Jong werkzaam in onze praktijk als fysiotherapeut. Ze is aanwezig op woensdag en vrijdag de hele dag en op zaterdagochtend. Wij zijn erg blij met Lotte als aanvulling op ons team.

Lotte de Jong
Melisa Cinar
Podotherapie Hermanns: Melisa Cinar​

Elke vrijdag is podotherapeut Melisa Cinar van podotherapie Hermanns aanwezig op onze praktijk. Je kunt bij Melissa terecht voor:              

  • Het aanmeten en vervaardigen van podotherapeutische steunzolen 
  • Behandeling en advies bij pijn aan de voeten, knieën, heupen of rug
  • Behandelen van standsafwijkingen van tenen, nagels en voeten
  • Ingegroeide nagel behandelen
  • Terugkerend eelt en likdoorns verwijderen
  • Taping
  •  Advies en behandeling bij overbelasting- en vermoeidheidsklachten
  • Klachten in combinatie met reuma of diabetes-mellitus (suikerziekte)

Door de samenwerking van de fysiotherapeut met de podotherapeut zien we vaak dat de patiënt sneller herstelt.
Wil je meer informatie neem dan gerust contact met Melisa of ons op.

 

Diëtist: Maud Bernards

Sinds september is Maud Bernards, Foodfix diëtist, iedere maandag aanwezig op onze praktijk. Wil je aan de slag met een gezondere leefstijl, heb je te horen gekregen dat je diabetes hebt, heb je maag- of darmklachten of heb je andere onverklaarbare lichamelijke klachten waar je hulp bij nodig hebt? Maud geeft je graag advies op een wijze die op jou is afgestemd. Kleine haalbare doelen stellen en stap voor stap aan de slag om op lange termijn het resultaat te kunnen behouden. 
Wil je meer informatie neem dan gerust contact met Maud of ons op of neem een kijkje op de website van Maud: www.foodfixdietist.nl

Maud Bernards
Uitbreiding blauwe zone

De blauwe zone bij de parkeerplaatsen van Medisch Centrum Groenveld is recent uitgebreid. In de blauwe zone mag je maximaal 2 uur parkeren langs de blauwe stoepranden. 
Van maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 18.00uur moet er een parkeerschijf gebruikt worden. Leg deze goed zichtbaar op het dashboard van de auto.