Nieuwsbrief 6 Juni 2020

Topzorg Groenveld
Fysiofitness:

Graag willen we je informeren over het opstarten van de fysio-fitness en de buitentrainingen. Als het coronavirus onder controle blijft mag de oefenzaal weer open op 1 juli. Hoe ziet fitnessen er bij ons uit in deze coronatijd.

Oké, ik mag weer naar de fysio-fitness. Maar hoe dan?

Je kunt vanaf 8 Juni contact met ons opnemen. We starten met een telefonische gezondheidscheck. We bespreken vervolgens met je op welke dagen en tijdstippen je weer bij ons terecht kunt vanaf 1 juli. Voor elke afspraak krijg je een herinneringsmail met daarin datum/tijd en de gezondheidscheck

Zodra we weer mogen starten kun je je weer in het zweet werken. Zweet dat natuurlijk niet achter kan blijven op de apparaten, en dus verzoeken we je de handgrepen en zitvlakken grondig schoon te maken met daarvoor aanwezige reinigingsmiddelen. 

Douchen en omkleden is er na een sessie niet bij: dat moet thuis. Het enige wat je mag wassen, zijn natuurlijk je handen.
 

Hoef ik geen mondkapje op?

Nee. Als therapeuten en sporters zich keurig aan de voorschriften houden, is het risico op individuele besmetting volgens het Outbreak Management Team beperkt. Mondkapjes (en handschoenen) zijn daarom niet noodzakelijk. Het staat therapeuten en sporters wel vrij ze te gebruiken.
 

Wordt het niet snel te druk?

De anderhalve meter blijft heilig, ook in de oefenzaal. Het maximaal aantal personen dat tegelijkertijd gebruik maakt van de oefenzaal wordt beperkt. Door gebruik te maken van een vaste planning houden we in de gaten hoeveel sporters er tegelijk in de oefenzaal zijn. We vragen je niet langer dan 5 minuten vóór aanvang van de training aanwezig te zijn in de praktijk en ook direct na de training de praktijk te verlaten. Helaas is het nu niet mogelijk om na afloop wat te drinken of bij te kletsen. 
 

Het virus lijkt zich sneller te verspreiden bij inspanning. Wat betekent dat voor mijn intensieve cardiotraingen?

Die mogen in de fysio-fitness alleen in een lagere versnelling. Om het kabinet tot een versnelde opening te bewegen beloofde branchevereniging NL Actief dat er binnen geen ‘hoogintensieve’ trainingen gegeven worden. ‘Als je nog normaal kunt praten, is het veilig’, zegt algemeen directeur Ronald Wouters. Meer uitputtende lessen geeft Topzorg Groenveld eventueel in de buitenlucht. Hierover verder meer. 

Fysio fitness

“Uw gezondheid, onze zorg”

Regels bezoek aan de praktijk? 

– Kom op tijd, maar niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de afspraak; – Kom (indien mogelijk) alleen; – Voorkom contact met deurgrepen, tafels en stoelen; – Was uw handen direct bij binnenkomst; – Indien u een mondkapje wilt dragen dan dient u hier zelf voor te zorgen; – Zorg dat u zich thuis omkleedt mocht u sportkleding nodig hebben; – De receptionist vertelt u óf en waar u plaats kunt nemen (wachtruimte of behandelruimte);Twee dagen vóór de afspraak versturen wij via de mail een ‘afspraakherinnering’ met daarin de (Hygiëne) maatregelen toegevoegd. Mocht u klachten van verkoudheid of koorts hebben dan wordt u verzocht telefonisch of via mail contact met ons op te nemen.

Instructievideo

Update Corona Revalidatie 

Patiënten die Corona hebben doorgemaakt kunnen bij hun vertrouwde praktijk in het groenveld terecht voor revalidatie. Bij Topzorg Groenveld zijn er 3 Fysiotherapeuten die een extra opleiding hebben gevolgd om u hier goed in te begeleiden.

De fysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen in het herstel van patiënten met COVID-19 die blijvende beperkingen ondervinden in het bewegend functioneren. 
We merken dat er bij sommige patiënten ook behoefte is aan extra mentale ondersteuning. Je kunt dit tijdens de behandeling aangeven of vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie over de mogelijkheden die we hierin kunnen bieden.
Vergoedingen Corona Revalidatie

Er komen veel vragen binnen over de vergoeding voor corona revalidatie bij de fysiotherapeut.

Voor patiënten die opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis (intensive care en/of verpleegafdeling) is een vergoeding vanuit de basisverzekering geregeld. Je hebt hiervoor een verwijzing van de specialist uit het ziekenhuis nodig. Let op dat de eerste 20 behandelingen door de verzekeraar bij je in rekening kunnen worden gebracht, dit afhankelijk van de polis. Mocht je hierover vragen hebben kunnen we samen kijken welke vergoedingen er van toepassing zijn.

voor mensen die in thuis quarantaine (dus zonder ziekenhuisopname) hebben gezeten, is er in dit kader geen vergoeding uit de basisverzekering mogelijk. Wel kunnen deze behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed worden.
Ben je niet of beperkt aanvullend verzekerd. neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wil je dat we contact met je (of met een familielid) opnemen, laat ons dit s.v.p. weten. (contact)
overizcht verzekeraars
Buiten Fysio fitness – Outdoor Training

Afgelopen maand hebben diverse ‘Fitnessers’ gebruik gemaakt van de mogelijkheid om onder begeleiding buiten te fitnessen. Deze Trainingen worden gegeven op het terrein van de ‘Venlosche boys’.  Mede dankzij het goede weer was er veel interesse en gaan we meer tijden aanbieden.  Zeker met de huidige Corona richtlijnen voor binnen sporten is dit een mooie aanvulling. De oefeningen worden aangepast aan je persoonlijke niveau. 

Je kunt je aanmelden voor een vrijblijvende-gratis proefles. Indien gewenst kun je wekelijks op basis van een abonnement gebruik maken de trainingen.

Dagen:  woensdag en donderdag
Ochtend tussen 08:30 en 10:30 
Middag tussen 13:30 en 15:30

Ook voor de buiten trainingen geldt dat men zich moet aanmelden voor een vaste dag en tijd, zodat we ook hier de corana checks kunnen doorvoeren.

Aanmelden kan via de receptie, telefonisch 077-3513864 of via de mail 
Outdoor
Outdoor
Maandag 7.30 – 20.30 uur
Dinsdag 7.30 – 20.30 uur
Woensdag 7.30 – 20.30 uur
Donderdag 7.30 – 20.30 uur
Vrijdag 7.30 – 16.30 uur


Voor vragen kunt u via mail of telefoon contact met ons opnemen