Medewerkers

Karin Hesen
BIG nummer: 39046865004 AGB-code: 04100183
Karin Hesen
BIG nummer: 39046865004 AGB-code: 04100183
Specialisaties
Aanwezigheid

Maandagmiddag en -avond, dinsdag en donderdag

Karin Hesen

Ik werk al sinds 2001 bij Topzorg Groenveld.

Behalve in algemene fysiotherapie ben ik gespecialiseerd in oedeemtherapie (methode Vodder). Mensen met oedeemklachten hebben last van abnormale vochtopeenhoping in een deel van het lichaam. Oedeem kan ontstaan door een probleem met de bloedvaten, na een operatie of ongeval of als gevolg van een oncologische behandeling.

Ik houd me binnen Topzorg Groenveld veel bezig met de begeleiding van cliënten die gediagnostiseerd zijn met kanker of die kanker hebben gehad. Deze ziekte kan grote gevolgen hebben. Denk aan verminderde kracht en conditie, vermoeidheid en mentale klachten. Vaak doorstaan patiënten een periode met zware behandelingen beter als ze fit zijn. Ze knappen eerder op en hebben minder last van bijwerkingen of complicaties. Met een beweegprogramma op maat en de juiste ondersteuning op het gebied van leefstijl begeleid ik onze cliënten graag met hun fysieke en mentale herstel waardoor ze zo snel mogelijk hun dagelijkse activiteiten kunnen hervatten.

Ook begeleid ik cliënten met etalagebenen, oftewel claudicatio intermittens. Ze hebben vaak klachten als pijn of kramp in de beenspieren die optreden tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan. Door looptraining en leefstijlbegeleiding verbetert de belastbaarheid en het uithoudingsvermogen van de spieren. Hierdoor treedt er verbetering op m.b.t. de loopafstand, de conditie en de kwaliteit van leven.

Als fysiotherapeut ondersteun en coach ik je graag in je herstelproces. Dit doe ik door middel van een actieve aanpak met aandacht voor je persoonlijke ik. Ik geef je handvaten waarmee je ook zelf een positieve invloed op je herstel positief kunt uitoefenen.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Door te wandelen kan ik heerlijk ontspannen. Het geeft me nieuwe en frisse energie, die mijn lichaam en geest goed doet.